Honning og marmelade produceret i Vendsyssel og Hanherred

I landsdelen fremstilles en lang række honning, saft- og marmeladeprodukter på traditionel vis. De gode lokale råvarer og den omhyggelige fremstilling smager tydeligt igennem. Producenterne vil gerne have besøg – men ring først og hør om de er hjemme – for de har ofte travlt med pasning, høst og fremstilling af de mange lækre produkter.

BAKSERIET
Østergade 63
9690 Fjerritslev
bakseriet@outlook.dk

Facebook

I 9690 Fjerritslev er FNs Verdensmål nr. 12 kommet på dagsorden. Inge Bak Nielsen, kok og iværksætter, har taget grydeskeen i den anden hånd og har startet produktion af gourmet marmelade baseret på overskudsfrugt og grønt fra omkringliggende forretninger. 

Overskudsfrugt og grønt er i virkeligheden et produkt i den bedste og mest modne fase – der er blot et større arbejde ved at sortere og skære fra. Det klarer Bakseriet, og ved at nyde deres lækre marmelade er du med til at mindske madspild i Danmark.

Se forhandlerliste på Facebook eller kontakt os på bakseriet@outlook.dk

BIKONGEN
Vestergade 36
9320 Hjallerup
Tel. 22 26 57 87
email@bi-kongen.dk
www.bi-kongen.dk

Facebook

Hos Bi-Kongen indsamles honningen fra egne bistader et par gange i løbet af sommeren. Vi slynger og forarbejder selv honningen og tapper den, når den er klar, derved sikrer vi os, at kvaliteten er i orden.

Vores produkter forhandles i flere dagligvare- og specialbutikker i Vendsyssel. Se forhandlere på bi-kongen.dk

Åbent: Efter aftale. Ring venligst.

GJØL BIGAARD
Bjergets Vej 66, Gjøl
9440 Aabybro
Tel. 21 44 62 88
www.gjol-bigard.dk

Facebook

Hos Gjøl Bigård drives traditionel biavl, med respekt for bierne og naturen. Der produceres flere typer af honning, honningvin, propolis, blomsterpollen og -bivoks.

I sæsonen er det muligt at besøge bierne, se en bidronning, og deltage i høsten. Besøgs- og høstdage annonceres på Facebook og hjemmeside.

Åbent: Honningsalg – altid. Andet efter aftale.

Se vores video her

HYBENGAARDEN
Hummelhedevej 102
9740 Jerslev
Tel. 98 83 10 87 / 23 42 64 86
info@hybengaarden.dk
www.hybengaarden.dk

Facebook

Hybengaarden producerer marmelader, saucer mv. med lavt sukkerindhold og udelukkende af dansk frugt og bær og vilde bær fra de nordiske skove. Hyben er en essentiel råvare, som vi selv dyrker.

Hybengaarden står for kvalitet, smagsoplevelse, bæredygtighed, og personlig service.

Åbent efter aftale.

Se vores video her

THORUPGAARD LANDKØKKEN
v. Jane Houen Thomsen
Løkkenvej 361
9700 Brønderslev
Tel. 22 25 25 87
thorupgaard@hotmail.dk
www.tbferie.dk

Facebook

Mellem Brønderslev og Løkken driver Henrik og Jane Thomsen en lille gård med bondegårdsferie, kødkvæg, landkøkken, café og gårdbutik.

Vi sælger hjemmelavede marmelader og saft – bl.a. hyldeblomstsaft af usprøjtede bær og grøntsager fra vores egen nyttehave, og vi fremstiller en lækker kirsebærlikør. Vi sælger også produkter fra andre små lokale fødevare-producenter. Gavekurve laves efter ønske.

I caféen kan der købes is, kaffe og kage.

Vi har Dexter kødkvæg, som giver mørt og velsmagende kød, og Dexter kvæg er også fantastiske naturplejere. De går ude hele året med mulighed for at gå ind i stalden. Kødet sælges vakuumpakket som fars, udskæringer eller i kvarte/halve dyr.

Børn er velkomne til at lege på legepladsen, kæle med dyrene, og lege i halmen på høloftet.

Åbent efter aftale.

VENDELBO HONNING
Tranekærvej 88, Kås
9490 Pandrup
Tel. 22 95 83 92
vendelbohonning@gmail.com
www.vendelbohonning.dk

Facebook

Vendelbo Honning drives af Jens og Leif. Deres bistader står især i Jammerbugten – i Fosdalen, ved Fårup og på heden ved Tranekærvej i Kås.

Vi fremstiller den milde honning fra forårets blomsterpil, mælkebøtter og raps samt den blide fra sommerens blomster og den krydrede fra sensommeren med bl.a. rødkløver og hvidkløver.

Vendelbo Honning kan købes på følgende adresser:
Ulvehusvej 11, 9440 Aabybro
Tranekærvej 88, 9490 Pandrup
Tylstrupvej 15, 9320 Hjallerup
Stationsvej 40, 9440 Aabybro

Åbent: Kontakt os eller følg med på Facebook.

VENDIA HONNING
Baldersvej 6
9870 Sindal
Tel. 30 11 06 94
honning@svendhjorth.dk
www.vendiahonning.dk

Facebook

Vendia Honnings mere end 20 bigårde er placeret på mange lokationer i Vendsyssel, fra Skallerup over Sindal til Skagen. Honningen fra den enkelte bigård har sine helt egne karakteristika afhængig af de blomster, bierne besøger.

Vendia Honnings bier finder forskellige slags honninger, f.eks. lindehonning, klokkelynghonning og hedelynghonning. Vendia Honning giver derfor mange forskellige oplevelser til honningelskeren.

Flere af bigårdene er økologiske.

De mange udsalgssteder kan findes på www.vendiahonning.dk, hvor der også er webshop.

Åbent efter aftale.

MAARAGER GÅRDBUTIK
Lyngby Torp 60
9480 Løkken
30 50 32 99
maarager69@gmail.com

Maarager Gårdbutik er beliggende ved Vittrup nær Løkken.

Gårdbutikken har salg af kalvekød, æg fra egne høns, friske grøntsager, hjemmesyltede produkter med og uden sukker samt grønkålsboller til jul.

Alt laves ved håndkraft på egne råvarer, der dyrkes uden sprøjtemidler. Der er stort fokus på “jord til bord” og den direkte vej fra producent til forbruger, samt at hele familien kan være med.

Åbent: Vi forventer at åbne medio april 2024. Kontakt os gerne eller følg med på Facebook

 

Facebook

Mød os på råvaremarkeder og markedsdage

Vores medlemmer deltager i forskellige lokale råvaremarkeder, markedsdage og andre lokale events i hele Nordjylland.
I Facebook gruppen Vendsyssel Fødevarer opdaterer vi dig løbende om lokale fødevareproducenter og events. Vi vil gerne give dig inspiration og hjælp til at handle lokale fødevarer.
Vendsyssel Fødevarer på Facebook

Vendsyssel Fødevarer gør de lokale fødevarer synlige

Foreningen Vendsyssel Fødevarer er fødevareproducenternes egen forening. Vi arbejder for større synlighed og tilgængelighed – det skal være nemmere for dig som forbruger eller indkøber at finde de gode lokale fødevarer.
Vi tilbyder producenterne fælles markedsføring, ny viden og et godt netværk. Sammen er vi stærkere !

 Se Guide til lokale fødevarer her >

Netværk og kontakter er afgørende!

”For os har netværket og de mange kontakter, det har givet os, både i forhold til kundemuligheder og leverandører, været afgørende for udviklingen af Hybengaarden og for, at vi for nogle år siden turde tage springet og satse 100% på marmeladeproduktionen”.

Sådan udtaler Hybengaardens ejere Annette og Henrik Sørensen

De mange hyben der bruges i marmeladeproduktionen plukkes med håndkraft. På billedet er familien Sørensen i gang med at plukke de modne hyben.

Yderligere info om Hybengaarden kan findes på hybengaarden.dk

Når der plukkes hyben deltager hele familien.