Fisk og specialiteter fra Vendsyssel og Hanherred

Vendsyssel og Hanherred byder på frisk fisk samt en lang række spændende specialprodukter primært fremstillet på lokalt dyrkede råvarer. Prisvindende gins fra Tranum Mølle, specialøl, snaps og mjød; de gode økologiske mel- og kornprodukter fra Aurion, og økologisk, hjemmekværnet mel fra herregården Gl. Buurholt. Friskfanget og nyrøget fisk fra Thorupstrand. Hos Købmandsgaarden i Serritslev, midt i Vendsyssel, forhandles flere forskellige produkter fra de lokale producenter.

BUGTENS BRYGHUS
Blushøj 4, Attrup
9460 Brovst
Tel. 23 96 55 88
Mail: bugtensbryghusaps@gmail.com

fb/ Bugtens Bryghus APS

Bugtens Bryghus fremstiller specialøl, lemonade og mjød. Vi bruger kun de bedste råvarer, malt fra Belgien, humle, lokalt honning og lokale råvarer til mjøden.

Kvalitet, gammeldags håndværk og lokale råvarer.

CHENILLEN
– en meningsfyldt arbejdsplads
Prinsensgade 14, Skovsgaard
9460 Brovst
Tel. 23 31 51 35
Mail: kh@chenillen.dk

fb/ chenillen butik

Chenillen er en socialøkonomisk virksomhed og arbejdsplads for sårbare unge mennesker og udviklingshæmmede. I hjertet af den gamle ”Jysk Chenillefabrik” produceres alle måltider til dagligdagen, og der bages og syltes. Alt vores brød er bagt med en helt særlig ingrediens – mæsk – som er et overskudsprodukt fra ølbrygning fra et lokalt mikrobryggeri.

I dagligdagen har vi fokus på sundhed, brug af gode råvarer, madspild og økologi. Køkkenet har bronzemærket i økologi. Chenillens grønne hold udfører årstidens opgaver lige fra græsslåning til produktion af flis, flettede piletræer, julepynt og dekorationer.

I butikken sælger vi hjemmelavet æblemost, cookies, brød og boller.

Åbent: Hver torsdag 10-17. Ferielukket i uge 30 – 31 

DAHLLUTHER
Hjortdalvej 337, Tranum
9460 Brovst
Mail: dahlluther@gmail.com

fb/ DahlLuther

DahlLuther er et lille mikrobageri ved Fosdalen i Tranum, hvor vi primært bager med surdej. Der bliver bagt forskellige surdejsbrød, rugbrød, boller og forskellige kager. Salget foregår fra brødskabet i laden (eller ved at banke på ind til bageriet).

Man kan altid forudbestille min. 2 dage før, hvis man vil sikre sig det, man skal bruge. Ugens udvalg bliver annonceret på vores sociale medier.

Til højtiderne er der salg af fyldte chokolader, påskeæg, marcipanæg osv. Og derudover er chokolade, moussekager med glaze, talkager, kagetapas m.m. som bestillingsarbejde.

Følg med på vores Facebook og Instagram (@dahlluther) med udvalg og se mere på  www.dahlluther.dk

Åbent: Lørdag 9-16 (eller udsolgt). Derudover efter aftale.

GL. BUURHOLT
Buurholtvej 11
9700 Brønderslev
Tel. 96 45 91 99
Mail: visti@buurholt.dk
Webshop: www.herregården.dk

fb/ Gl. Buurholt

Gl. Buurholt Hovedgaard er en gammel herregård, som ligger i hjertet af Vendsyssel. Vores mobile mølle renser økologisk korn, stenformaler det til mel af fineste kvalitet og pakker det i poser klar til salg.

I webshoppen – på www.herregården.dk – kan du købe vores eget mel og kerner af nøje udvalgte kornsorter og kvalitet, som er dyrket af økologiske planteavlere i Danmark.

HYTTELS RØGERI
Rømøvej 2
9800 Hjørring
Tel. 978 92 26 77
Mail: hyttel@hyttels.dk
Webshop: www.hyttels.dk

fb/ Hyttels Røgeri

Hos Hyttels Røgeri i Hjørring produceres der røgvarer af fisk efter traditionelle metoder og i meget høj kvalitet. De forskellige røgvarer eksporteres til Sydeuropa og sælges til restauranter samt fra butikken på Rømøvej 2 i Hjørring. Flere af produkterne kan også købes hos HT Superland i Tårs og Sindal.

Poul Jørgensen er med rette stolt af de fine produkter, og han går ikke på kompromis med kvaliteten. Der tørsaltes og koldrøgningen sker i gammeldags stenovne. Det kan både smages og ses i en længere holdbarhed.

Poul Jørgensens søn og svigerdatter, som i dag ejer Hyttels Røgeri, er fjerde generation i virksomheden.

Åbent: Alle hverdage 7.00-15.00.

KORNETS HUS
Guldagervej 501
9800 Hjørring
Tel. 77 33 11 11
Mail: info@kornetshus.dk
Webshop: www.kornetshus.dk

fb/ Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye attraktion med fokus på korn, madkultur og oplevelser for hele familien. Det er et unikt mødested for kornentusiaster og madelskere fra nær og fjern.

I husets store bageri kan børn og voksne i alle aldre slå sig løs. Aktiviteterne varierer fra dag til dag og programmet byder f.eks. på surdejskurser, pizzaworkshops eller kagebagning. Derudover kan du gå på opdagelse i vores store udstilling, kværne mel i Korneksperimentariet eller sætte dig til rette i Kornhaven og nyde den smukke udsigt.

På alle åbningsdage er der rundvisning i huset kl. 11.45 og kl. 14.30. Se dagens program og book din billet på www.kornetshus.dk

Åbent: Lør. og søndag kl. 10-17  /  Uge 26-32: Tirsdag – søndag kl. 10-17  /  Helligdage og skoleferier: Tirs.-søn. kl. 10-17.

KØBMANDSGAARDEN I SERRITSLEV
Syrenvej 15, Serritslev
9700 Brønderslev
Tel. 98 83 70 60
Mail: kunde@serritslev-koebmandsgaard.dk
www.serritslev-koebmandsgaard.dk

fb/ Købmandsgården v/Peter Balzer Andersen

Lokalt og naturligt! Vi er en købmandsbutik med stort fokus på lokale fødevarer.

Vi sælger bl.a. oste fra Sønderhaven Gårdmejeri og Ingstrup Mejeri, æg fra Bøgebæk Økologi og marmelade fra Hybengaarden.

Man-fredag kl. 7-20
Lør-søndag kl. 8-20

NY NORDISK MJØD
Skansegade 27
9900 Frederikshavn
Tel. 40 55 65 12

fb/ Ny Nordisk Mjød

Ny Nordisk Mjød er et mindre mjødbryggeri beliggende i Frederikshavn. Vore specialiteter er aronia-mjød og æble-mjød fremstillet af lokal høstet frugt.

Vi producerer også tre slags gin, to slags tonic, valnøddesnaps og porserakkel-snaps. Vi anvender usprøjtet eller økologisk frugt.

Kontakt os og se forhandlere på f/Ny Nordisk Mjød.

SAXTRUP VINGAARD
Saxtrupvej 101, Bjergby
9800 Hjørring
Tel. 51 18 32 76
Mail: vingaard@saxtrup.dk
www.saxtrup.dk

fb/ saxtrup vingaard

Den økologiske vingård, Saxtrup Vingaard, i Bjergby, nord for Hjørring, ejes og drives af Susanne og Søren Mikkelsen. Den nordjyske vinbonde dyrker sorterne Riesel, Cabernet Blanc, Johanniter, Muscaris og Souvignier Gris og specialiserer sig i mousserende vin i topklasse.
Druerne dyrkes, høstes og vinificeres på stedet. Vingården arbejder tæt sammen med kokke og sommelierer om, hvordan mousserende vin og mad kan give den fuldendte oplevelse.
”New Nordic Sparkling Wine” er konceptet, som kan opleves ved besøg på vingården (aftales pr. telefon, mindst 6 personer).

Åbent: Kontakt vinbonden på telefon 30 24 37 99 eller 51 18 32 76 for bestilling, aftale om besøg eller vinsmagning.

THORUPSTRAND FISKEHUS
Thorupstrandvej 329
9690 Fjerritslev
Tel. 50 46 90 81
Mail: janni@thorupstrandfiskehus.dk
www.thorupstrandfiskehus.dk

fb/ Thorupstrand Fiskehus

Friskfanget fisk og godt humør. Helt nede på stranden ligger Thorupstrand Fiskehus – et madhus og en fiskebutik. Her finder du frisk fisk i disken, simple fiskeretter og lokale specialiteter. I madhuset har vi et lille menukort, hvor fisken spiller hovedrollen i alle vores retter.
Vi bruger altid naturskånsomt fanget fisk og vælger økologiske råvarer så vidt muligt.

Fisken bliver bogstaveligt talt fragtet direkte fra kutterne ind i vores køledisk. Udvalget afhænger altid af dagens fangst. Følg med på vores facebookside og instagram.

Find åbningstider og menukort på www.thorupstrandfiskehus.dk

TRANUM MØLLE DESTILLERI
Tranhøj 33, Tranum
9460 Brovst
Tel. 31 42 53 56
Mail: ulrik@tranummølle.dk
www.tranummølle.dk

fb/ Tranum Mølle Destilleri

Tranum Mølle Destilleri er etableret i den gamle kornmølle i Tranum ved Jammerbugten.

Vi fremstiller snapse og prisvindende gins, og vi lægger vægt på solide smagsoplevelser, der er ud over det sædvanlige.

Vi har butik, men henviser til vores forhandlerliste på www.tranummølle.dk.

VRÅ BRYGHUS & BRYGGERI
Jernbanegade 7
9760 Vrå
Tel. 88 44 25 50
Mail: kontakt@vraabryggeri.dk
www.vraabryggeri.dk

fb/ vraa.bryg

Vrå Bryghus & Bryggeri er Danmarks første socialøkonomiske bryghus, som ligger i den gamle stationsbygning i Vrå. Vi brygger traditionsrig, velsmagende øl til den almindelige ølnyder og glade mennesker. 

Vi arbejder så vidt muligt bæredygtigt og bruger gerne lokale råvarer. Vi brygger f.eks. med malt fra Lophave Hereford. Når øllet er færdigt køres restproduktet (masken) tilbage til Lophave Hereford, hvor køerne får det som foder.

Vores øl-serie fra Ingstrup Mejeri er brygget med restproduktet (valle) fra osteproduktionen. 

Kom og besøg os i Bryggerstuen og følg os på Facebook. 

Åbent: Onsdag-torsdag 11-15 / Fredag 11-19 / Lørdag 11-18

Mød os på råvaremarkeder og markedsdage

Vores medlemmer deltager i forskellige lokale råvaremarkeder, markedsdage og andre lokale events i hele Nordjylland.
I Facebook gruppen Vendsyssel Fødevarer opdaterer vi dig løbende om lokale fødevareproducenter og events. Vi vil gerne give dig inspiration og hjælp til at handle lokale fødevarer.
Vendsyssel Fødevarer på Facebook

Vendsyssel Fødevarer gør de lokale fødevarer synlige

Foreningen Vendsyssel Fødevarer er fødevareproducenternes egen forening. Vi arbejder for større synlighed og tilgængelighed – det skal være nemmere for dig som forbruger eller indkøber at finde de gode lokale fødevarer.
Vi tilbyder producenterne fælles markedsføring, ny viden og et godt netværk. Sammen er vi stærkere !

   Se Guide til lokale fødevarer her >

Vendsyssel Fødevarer gør de lokale fødevarer synlige

Foreningen Vendsyssel Fødevarer er fødevareproducenternes egen forening. Vi arbejder for større synlighed og tilgængelighed – det skal være nemmere for dig som forbruger eller indkøber at finde de gode lokale fødevarer.
Vi tilbyder producenterne fælles markedsføring, ny viden og et godt netværk. Sammen er vi stærkere !